Inhoud van het pakket

 

Controleer vóór de montage van ReleveleR eerst de inhoud van de verpakking!

 

 

A:  afdekkap

B:  2 draagbeugels + 2 moeren en 2 ringen

C:  afvoermanchet instelbaar voor een verhoging met 5 of 7cm

D:  2 spoelleidingen: 1 met een verzet van 5cm, 1 met een verzet van 7cm

E:  afvoerleiding

F: Sok

G: Montagevet en de Handleiding

 

 

ReleveleR®

Dé oplossing voor het verhogen van wandclosetpotten

ReleveleR is een systeem om op eenvoudige en esthetische wijze de bestaande wandclosetpot zonder hak- en breekwerk te verhogen. Een wandclosetpot wordt in praktijk soms te laag gemonteerd. Dit is lastig met name voor ouderen en verminderd zelfredzamen. Om een wandclosetpot te kunnen verhogen is normaal gesproken hak- en breekwerk onvermijdelijk. Daarom is ReleveleR dé oplossing voor dit probleem, waarbij de bestaande closetpot opnieuw wordt gemonteerd.

 

ReleveleR is geschikt voor wandclosetpotten met een breedte tot 37 cm. De breedte wordt gemeten op de bovenkant van de bestaande wandclosetpot waar de closetpot tegen de muur aansluit.  ReleveleR biedt de mogelijkheid om naar keuze de closetpot met 5 of met 7cm te verhogen.

 

Het monteren van ReleveleR is niet moeilijk en is met de meegeleverde montagehandleiding goed door een ervaren doe-het-zelver te doen. Na toepassing van ReleveleR komt de bestaande wandclosetpot 4 cm extra vanaf de wand naar voren. Indien de verhoging van de wandclosetpot niet meer nodig is dan is het mogelijk de wandclosetpot op de oorspronkelijke hoogte terug te brengen zonder dat daarbij beschadigingen optreden. Hiertoe dient men dan wel alle vrijgekomen materialen te bewaren.

 

 

Overige benodigdheden

Naast de inhoud van het pakket heeft men voor de montage de volgende gereedschappen nodig.

  • Rolmaat
  • Hobbymes
  • Metaalzaag
  • Potlood
  • Sleutel 19
  • Vijl
  • Kitspuit met siliconenkit
  • Waterpas

 

 

Handleiding

 

Figuur 1 : Snijd de kitvoegen door.  Ondersteun de closetpot en draai de bevestigingsmoeren los.  De moeren en ringen gebruikt u later weer om de pot opnieuw te monteren.

 

 

Figuur 2 : Neem de closetpot van de wandtrek de afvoer- en spoelleiding  uit de wandaansluiting. Neem de eventueel toegepaste tussenmat los,  en verwijder alle kitresten.

 

 

Figuur 3 en 4:  Neem de rubberring van de losgenomen spoelleiding.  Deze ring gebruikt u later bij figuur 12 weer op de nieuwe spoelleiding  (D).

 

 

Figuur 5: Smeer de uiteinden van de nieuwe afvoerleiding  (E) en spoelleiding  (D)  in met wat van het meegeleverde montagevet.

 

 

Figuur 6: Schuif de ingesmeerde leidingen (D, E) zo diep als mogelijk in de muuraansluitingen. Meet van beide leidingen (D, E) de afstand op tussen de wand en de aanslagpunten van de leidingen.

 

 

Figuur 7: De bij figuur 6 gevonden maten geven de lengten aan die de leidingen (D, E) ingekort moeten worden.  Teken beide  leidingen af.

 

 

Figuur 8: Zaag beide leidingen (D, E) op de afgetekende maat recht af.

 

 

Figuur 9: Schuin de afgezaagde uiteinden met een vijl af, en smeer deze vervolgens  in met  wat montagevet.

 

 

Figuur 10: Monteer de beide draagsteunen (B) op de bestaande vrijgekomen draagbouten verticaal  en vlak tegen de wand. Voor een verhoging van 7cm gebruikt u het onderste gat; voor 5cm verhoging het bovenste gat.

 

 

Figuur 11: Zet de draagsteunen (B) goed vast en hang de afdekkap (A) met de kleine gaten op de draagsteunen.

 

 

Figuur 12: Schuif de bij figuur 4 afgenomen rubberring op de nieuwe spoelleiding (D)  van 5 of 7cm.  Klem de nieuwe afvoermanchet (C) op de nieuwe afvoerleiding (E). Voor een verhoging van 7cm met de aanduiding ↑7 naar boven en voor een verhoging van 5cm met de aanduiding ↑5 naar boven.

 

 

Figuur 13: Smeer beide leidingen (D, E)  in met het eerder gebruikte montagevet. Duw de leidingen (D, E) zo diep mogelijk  in de wandaansluitingen met het verzet naar boven.

 

 

Figuur 14: Bij toepassing van de ReleveleR bij een verlengde closetpot kan de spoelbuis op de juiste lengte gemaakt  worden door deze te verlengen d.m.v. de sok (F) en de  vrijgekomen spoelbuis.

 

 

Figuur 15: Meet de lengte op van de voor de afdekkap (A) uit stekende bevestigingsbouten.

 

 

Figuur 16: Meet aan de achterzijde van de closetpot 5 of 7 cm onder de bevestigingsgaten of er voldoende ruimte aanwezig is om de uitstekende bevestigingsbouten gemeten bij figuur 15 toe te laten.

 

 

Figuur 17: Als de ruimte de lengte zoals bij figuur 16 gemeten niet toestaat, dan kunt u om beschadiging van de toiletpot te voorkomen, de overtollige lengte van de bevestigingsbouten afzagen.

 

 

Figuur 18: Smeer de rubberring en de afvoermanchet (C) in met het eerder gebruikte montagevet.

 

 

Figuur 19: Voordat u de closetpot opnieuw ophangt, kunt u de uitstekende lengte van de bevestigingsbouten opmeten. Deze kunnen te lang zijn, zodat uw eerder gebruikte afdekdoppen niet passen. Indien dat het geval is, met een metaalzaag op de benodigde maat afzagen.

 

 

Figuur 20: Bevestig de closetpot verhoogd aan de wand.  Stel de pot recht en draai de moeren vast

 

 

Figuur 21: Bevestig de eerder afgenomen afdekdop weer.

 

 

Figuur 22: Kit de voegen tussen closetpot, afdekkap, en wand af, met een geschikte sanitair siliconenkit

 

 

Garantie

De leverancier garandeert dat het geleverde product voldoet aan de gebruikelijke eisen en normen die daaraan kunnen worden gesteld en dat zij vrij zijn van alle gebreken. Deze garantie geldt gedurende een periode van twaalf maanden na levering.

Deze garantie geldt niet wanneer het gebrek is ontstaan als gevolg van onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik, of door ondeskundige montage van het aan gebruiker geleverde product.

 

ReleveleR ® staat geregistreerd als medisch hulpmiddel klasse I onder nummer  NL-CA001-2010-3036536.

 

Heeft u vragen? Bel of e-mail ons.

info@releveler.eu  / Tel: 06-15322021