Blog

Hangtoilet te laag na aanleggen vloerverwarming

De laatste jaren is vloerverwarming sterk in opkomst. Vloerverwarming is energiezuinig omdat het zeer geschikt is voor lage temperatuurverwarming. Zeker in combinatie met een warmtepomp kunt u met vloerverwarming geld besparen.

Het toepassen van vloerverwarming bij bestaande bouw kent ook nadelen. Wanneer vloerverwarming traditioneel aangebracht wordt met een draadstaalmat dan dient er een cementdekvloer aangebracht te worden. Deze vloer zorgt voor 5 tot 7 cm. extra vloerdikte.

Door deze extra vloerdikte kunnen problemen ontstaan. Een lastig punt is de hoogte van uw hangtoilet. Daar waar een traditionele wc op de cementdekvloer geplaatst kan worden is dit niet mogelijk met een hangtoilet. Het is niet mogelijk om de afvoerbuis 5 tot 7 centimeter hoger te plaatsen zonder hak- en breekwerk. Wij hebben hier een oplossing voor in de vorm van de ReleveleR.

De ReleveleR is oorspronkelijk ontwikkeld voor senioren. Met ons systeem kan een hangend toilet 5 tot 7 centimeter verhoogt worden. Hierdoor kan een verhoogd hangtoilet gecreëerd worden zonder hak en breekwerk. Met de twee hulpstukken kunt u zelf de hoogte bepalen van uw verhoogde hangtoilet.

Naarmate vloerverwarming populairder wordt zien wij dat de ReleveleR ook steeds vaker toegepast wordt in bestaande bouw. De 5 of 7 cm. extra hoogte die met de ReleveleR gecreëerd wordt, vangt het hoogteverschil op van de vloerverwarming. Hierdoor kunt u de bestaande situatie in stand houden en voorkomt u een kostbare verbouwing van uw WC.

? Kan ik mijn hangtoilet verhogen na het aanleggen van vloerverwarming?

Ja, dit is mogelijk met de ReleveleR. U kunt uw hangtoilet 5 centimeter of zelfs 7 centimeter verhogen met de twee bijgeleverde hulpstukken.

✅ Moet ik de gehele WC verbouwen na het infrezen aanleggen van vloerverwarming?

Normaal moet de afvoer van uw hangtoilet verplaatst worden. Door gebruik te maken van de ReleveleR bespaart u op een kostbare verbouwing van uw toilet.

✅ Kan ik de vloerdikte van een cementdekvloer opvangen met de ReleveleR

Doorgaans geeft de cementdekvloer 5 a 7 cm. extra vloerhoogte. Dit hoogteverschil kunt u opvangen met de ReleveleR.