Staande toilet verhogen

Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Een staande toilet verhogen

Heeft u moeite om comfortabel gebruik te maken van uw toilet? Een te lage toiletpot kan ongemak veroorzaken, vooral als opstaan en gaan zitten een uitdaging wordt. Bij Releveler begrijpen we dat dit meer is dan een klein ongemak – het kan uw dagelijkse leven beïnvloeden. Daarom bieden wij een eenvoudige en effectieve oplossing: het vervangen van uw staande toiletpot door een verhoogd model, speciaal ontworpen om het comfort en de veiligheid te vergroten.

Een staande toiletpot verhogen kan niet?

Sommige mensen denken dat ze hun bestaande toiletpot kunnen verhogen. Helaas is dit technisch niet mogelijk. Een toiletpot kan niet op een veilige en stabiele manier verhoogd worden zonder deze volledig te vervangen. Daarom is de beste oplossing om uw huidige pot te vervangen door een verhoogde versie. Bij Releveler bieden we verhoogde toiletpotten aan in hoogtes van 45 cm en 49 cm.

Deze kleine aanpassing kan een groot verschil maken voor uw comfort en bewegingsvrijheid.

Waarom een verhoogde toiletpot?

Voor veel mensen zijn de standaard 40-42 cm hoge toiletpotten simpelweg te laag. Dit kan leiden tot problemen zoals:

  • Pijn bij het opstaan en zitten: Vooral als u last heeft van uw knieën, heupen of rug, kan een lage pot elke keer opnieuw een bron van pijn zijn.
  • Balansproblemen: Een laag toilet vereist meer kracht en controle om veilig op te staan, wat kan leiden tot vallen, vooral bij ouderen of mensen met evenwichtsproblemen.
  • Onafhankelijkheid verliezen: Een standaard toilet kan ervoor zorgen dat u hulp nodig heeft bij een basale handeling zoals naar het toilet gaan, iets wat uw gevoel van onafhankelijkheid kan beïnvloeden.

Een verhoogde toiletpot biedt een praktische oplossing voor deze problemen. Door de zithoogte aan te passen, vermindert u de druk op gewrichten en spieren, waardoor het opstaan een stuk eenvoudiger wordt. Dit helpt niet alleen om pijn te verminderen, maar zorgt ook voor meer zelfstandigheid en veiligheid in de badkamer.

Voor wie is een verhoogde toiletpot geschikt?

Een verhoogde toiletpot is met name nuttig voor:

  • Senioren: Naarmate we ouder worden, neemt de flexibiliteit en kracht af, vooral in de benen en gewrichten. Een hogere toiletpot maakt het eenvoudiger om zonder hulp op te staan.
  • Mensen met gewrichts- of rugklachten: Lichamelijke klachten zoals artritis, artrose of chronische rugpijn kunnen het opstaan van een laag toilet erg pijnlijk maken. Een verhoogde pot kan deze pijn aanzienlijk verlichten.
  • Herstellenden van een operatie: Na een heup- of knieoperatie, of tijdens een revalidatieperiode, kan een verhoogde toiletpot helpen om gemakkelijker gebruik te maken van het toilet zonder extra belasting.

Hoe kies ik de juiste toiletpot?

Bij de keuze voor een verhoogde toiletpot is het belangrijk om met twee factoren rekening te houden: de hoogte van de pot en het afvoertype.

1. Hoogte van de Toiletpot

Onze verhoogde toiletpotten zijn beschikbaar in twee hoogtes:

  • 45 cm: Deze hoogte is vaak geschikt voor mensen die iets langer zijn dan gemiddeld of matige mobiliteitsproblemen hebben.
  • 49 cm: Dit model biedt extra hoogte en is vooral geschikt voor mensen die ernstige moeite hebben met het opstaan, of voor wie een lagere pot simpelweg te pijnlijk is.

Over het algemeen geldt dat een zithoogte waarbij uw knieën een hoek van 90 graden vormen het meest comfortabel is. Als u twijfelt over welke hoogte geschikt is voor uw situatie, kunnen onze specialisten u adviseren.

2. Afvoertype

Niet elk toilet past op dezelfde manier. Er zijn twee veelvoorkomende afvoersystemen:

  • Vloerafvoer (afvoer onder de pot): Dit type afvoer komt vaak voor in oudere huizen. De afvoerbuis loopt direct de vloer in.
  • Achterafvoer (afvoer aan de achterzijde): Bij moderne huizen komt de afvoer vaker aan de muurzijde uit, wat een andere soort aansluiting vereist.

Wij bieden verhoogde toiletpotten aan voor beide afvoertypen. Zo kunnen we altijd een geschikte vervanging bieden, zonder dat u uw hele badkamersetup hoeft aan te passen.

Installatie: simpel en zorgeloos

Wij begrijpen dat de installatie van een nieuw toilet overweldigend kan lijken. Daarom zorgen wij voor een vakkundige en snelle installatie. Van het verwijderen van uw oude toilet tot het plaatsen van de nieuwe verhoogde toiletpot – wij regelen alles. Onze vakmensen zorgen ervoor dat uw nieuwe toilet stabiel, veilig en perfect werkend wordt opgeleverd, zodat u zonder zorgen gebruik kunt maken van uw badkamer.

Veelgestelde vragen over verhoogde staande toiletpotten

1. Hoe weet ik of ik een verhoogde toiletpot nodig heb?
Als u merkt dat het opstaan en zitten op uw huidige toilet steeds moeilijker of pijnlijker wordt, kan een verhoogde toiletpot een groot verschil maken. Vaak is dit een oplossing voor mensen met mobiliteitsproblemen, gewrichtspijn of herstel na een operatie.

2. Kan mijn bestaande toiletpot worden verhoogd?
Nee, het verhogen van een bestaande toiletpot is niet mogelijk. Dit zou de stabiliteit en veiligheid van de pot in gevaar brengen. Vervanging door een verhoogd model is de beste en veiligste optie.

3. Welke verhoogde toiletpot past bij mijn afvoer?
Onze verhoogde toiletpotten zijn geschikt voor zowel afvoeren aan de onderkant als aan de achterkant van de pot. Als u niet zeker weet welke afvoer u heeft, kunnen wij u helpen om dit eenvoudig te controleren.

4. Hoe lang duurt de installatie?
De installatie van een verhoogde toiletpot duurt meestal niet langer dan een paar uur. Onze vakmensen zorgen voor een snelle en vakkundige vervanging, zodat u snel van uw nieuwe toilet kunt genieten.

Neem contact op voor persoonlijk advies

Bent u klaar voor meer comfort, veiligheid en onafhankelijkheid in uw badkamer? Neem contact op met Releveler voor deskundig advies en een zorgeloze installatie van uw verhoogde toiletpot. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wilt u een
ReleveleR kopen?

Dan bent u hier op het juiste adres! Deze hangend toiletverhoger is een uniek systeem. Het is mogelijk om de hoogte van uw huidige handcloset met 5 of 7 centimeter te verhogen. Dit zonder enig hak- of breekwerk aan uw tegelwand! De ReleveleR, ofwel Closet-Plus, is eenvoudig zelf te installeren met behulp van een uitgebreide montagehandleiding of de instructievideo. 

Simpelweg haalt u uw toiletpot van de muur, plaatst de ReleveleR en hangt vervolgens de toiletpot terug op het systeem. De onhygiënische en onveilige verhoogde toiletbrillen behoren tot het verleden!

Recente artikelen

Wil je nog meer weten over linkbuilding, backlinks en SEO? We posten dagelijks nieuwe artikelen met tips en tricks over hoe je meer verkeer, aanvragen en inkomsten uit Google kunt halen.

× Hulp nodig?